Inden du tager på vandet med din gruppe er det en god ide at lave en briefing. Formålet med at lave en briefing er at forventningsafstemme dine planer med gruppens ønsker. Det allervigtigste er at få fortalt gruppen hvilken tur de kan forvente og hvilke bindinger du ved der kommer.
Derudover er der en række praktiske ting du kan få fat på når du laver en briefing. Normalt vælger jeg at bruge en metodik der kan summeres i forkortelsen S.H.E.E.T.S
Du kan her angive hvilke sikkerhedsforanstalninger du ligger vægt på.
F.eks. hvem har mobiltelefoner, hvad er strand nummeret, hvordan forventer du at gruppemedlemmer hjælper hvis der er en anden deltager der kæntrer eller har brug for hjælp.
Her kan du typisk lade deltagerne præsentere sig for hinanden og fysik hilse på hinanden. Det er oplagt at deltagerne kort beskriver hvilke erfaringer de selv har. Formålet med en introduktion er, at det er gør det meget lettere at kommunikere med hindanden i en krisesituation senere. Hvis der er nogen der har medicinske forhold gruppen eller du som leder skal kende, kan man her opfordre til at deltagerne snakker med turlederen inden gruppen går på vandet.
Det udstyr et er vigtigt at have en fælles bevidsthed omkring kan nævnes. Det kan være alt fra at vi snakker om hvem der har trangiasættet, hvor nødraketerne ligger, hvem der har et repair kit, er der nogen der har toiletpapir, hvor er førstehjælps udstyret , Hvem har ekstrapagajer, er der folk nok med tow-lines, er der pumper og mange andre ting.
Hvad er det for nogle forhold der forventeligt er på den tur vi skal på. Det er oplagt at dele forstillinger om tur ruten og hvad du forventer at deltagerne kan møde på turen. Det er oplagt at snakke om vejrudsigten, hvis der er forhindringer til søs skal de adresseres her,
Andre steder end i danmark er tidevand og den afledte strøm meget vigtig for planlægning af en tur. Er der forhold vedrørende høj og lavvande der kan medføre strøm, er det vigtigt at adressere i din briefing. I danmark er det sjældent noget der har en særlig betydning
Inden du tager en gruppe med på vandet er det vigtigt at have aftaler på plads om, hvordan I kommunikerer når I er på vandet. Det er værd at huske på at signaler skal være visuelle signaler der også kan bruges når det blæer og ingen kan høre hinanden.
Typiske signaler er skal aftales er:
Stop
Kom her
Retningsangivelser
Fløjt
Vandring af beskeder
S.H.E.E.T.S dækker altså over rigtigt mange af de samme elementer som der er gennemtænkt under tur forberedelsen, men nu i den sammenhæng at det handler om formidling til gruppedeltagerne.