Gruppens sammensætning og grupens dynamik er afgørende for den tur du som turleder kan levere. Når jeg planlægger en tur prøver jeg at danne mig en bevidsthed om gruppens ståsted (styrker og svagheder). Det gør jeg ud fra det rammeværk der hedder TTPP.
TTPP er et ramme værk, et værktøj, der kan beskrive de hensyn en instruktør tager til en roer (individuelt niveau). Jeg er overbevist om, at den samme logik kan bruges i arbejdet med grupper og bruger det med fornøjelse når jeg planlægger aktiviter med grupper.
TTPP er en forkortelse fra engelsk der står for Technical, Tactical, Physical and Phycological.
For at belyse de fire elementer søger jeg oplsynigenr omgruppensmedlemmer på forskellig vis.
Har jeg mulighed for det for jeg samlet objektive mål ind der kan belyse roernes niveau. Det kan være oplysninger om hvor langt de har roet det sidste år, hvor tit er de på vandet, hvor meget ror de i bølger, hvilke kurser har de taget o.m.a.. Det giver mig alt sammen et billede af hvor roernes tekniske niveau sandsynligvis ligger, når jeg planlægger turen
Jeg prøver altså at danne mig et overblik over gruppens tekniske evner. Hvordan er deres tekniske færdigheder. Jeg kan f.eks. have sat nogle kriterier op for deltagerne for at de kan være med på turen. Det kan f.eks. være at man skal kunne beherske en selvredning, at man er vand til at ro i bølger osv.
Jeg er overvejer i hvilket omfang at jeg skal have sikre mig udgange, i hvilket omfang man kan forvente fuld "commitment" hos gruppens roere. Afhængig af roernes tekniske, fysiske og psykologiske profiler kan du gøre dig overvejelser om hvor stor en udfordring du kan give gruppen og stadigt være på tryg grund. Det er ikke nogen eksakt videnskab og her er det bedre at skyde under mål end at overvurdere gruppen.
Det er vigtigt for dig at have en fornemmelse af gruppens fysiske formåen. Du kan også stille krav til gruppens deltagere. Det kan f.eks. være, at man skal have roet 250 Km det indeværende år, at man har 3 ture på mere end 20 Km i loggen det forgangne år. At du er i stand til at ro med 6 km i timen. Alt sammen er det viden der giver dig en indsigt i hvad gruppen fysisk formår.
Medlemmernes psykologiske profil kan det være rart at kende. Indeholder gruppen nogle der er meget forsigtige og hvis den gør hvad betyder det så for den tur du planlægger? Når I er afsted er det vigtigt for dig at vide hvem har du mulighed for at bruge som et aktiv i afviklingen af turen. Du skal have en fornemmelse af hvem du kan give ansvar og hvem der skal tages hensyn til. Der kan være forhold, hvor gruppens medlemmer keder hinandens styrkesider på forskud og det kan have betydning for den psykologiske profil gruppen har. Igen ingen eksakt videnskab men forhold du med fordel kan have gjort dig overvejelser omkring under planlægningen. Det også være rigtigt rart for dig som turleder at have et billede af hvordan dine roere selv opfatter deres egne evner. Her kan du evt. bruge Dunning-Krugers rammeværk.